4 feb. 2014

Biscuiti cu miere


Ingrediente: 

1-2 oua
150g zahar
1 lingurita bicarbonat stins cu otet/suc lamaie
1/2 unt
4 linguri cu varf miere
500g faina
3-4 linguri lapte

Preparare:

1. Oua + zahar + miere + lapte + bicabonat stins se amesteca si se pun intr-o oala la foc mic pana fierbe
2.  Adauga unt. Cand s-a topit ia de pe foc
3. Adauga 500g faina cat e compozitia calda si invarte cu lingura.
4. Adauga faina cat e necesar ca sa nu se lipeasca de maini si intinde pe blat 
5. Intinde 1 foaie mare si taie forme

Se pot acoperi cu glazura de ciocolata de mai jos sau se servesc cu gem.
(acelasi aluat se foloseste la Prajitura cu crema de lamaie)

GLAZURA de CIOCOLATA 

Ingrediente :
100g unt
100g zahar
2-3 linguri cacao
2 linguri faina

Preparare:
Topeste untul, adauga zaharul si asteapta sa se topeasca, adauga cacao si fierbe 2 minute, adauga faina si fierbe pana se ingroasa. Intinde pe prajitura repede ca sa nu se intareasca. 

Niciun comentariu: