16 ian. 2015

Taietei cu varza



Ingrediente: 

- o varza medie
- paste (in mod normal se fac cu taietei de casa lati, dar eu am folosit spaghete integrale)
- sare
- piper
- 2 linguri de grasime (optional - poate fi orice fel de grasime - unt, ulei, grasime porc, grasime pui)
- 2 linguri ulei masline/floarea soarelui
- verdeata

Prepareare:

1. Varza se da pe razatoarea mare si se presara cu sare. Se lasa 10 minute intr-un castron.
2. Intr-o cratita pe foc se pune grasime (eu am folosit de porc, dar se poate sari peste pasul asta) si se adauga varza stoarsa bine. Se lasa la calit pentru vreo 10 min (se invarte tot timpul ca sa nu se prinda de oala) cat sa se inmoaie putin.
3. Se fierb separat pastele.
4. Se amesteca varza cu pastele, se adauga piper dupa gust.
5. Se pun in farfurie si se toarna o lingura de ulei si cateva fire de verdeata taiate marunt peste paste.





Niciun comentariu: