26 feb. 2015

Paste cu ciuperci si spanac


M-am inspirat de-aici:  http://www.oanacuzino.ro/paste-cu-spanac-ciuperci-si-alune-de-padure-un-deliciu-italian-apetisant/

Ingrediente:



- cam 200g ciuperci (am avut hribi congelati)
- 1/2 dovlecei taiati marunt + cateva cuburi mai maricele sa ramana intregi dupa fierbere
- 1/2 ardei rosu/capia taiat felii
- 2-3 linguri grasime (ulei, unt, untura)
- cam doua maini spanac proaspat taiat marunt
- sare, piper
- 4-5 catei usturoi
- paste (eu folosesc spaghete integrale)
- cateva alune/fistic taiate marunt
- verdeata

Sos (optional):
- 3-4 linguri susan
- 2-3 linguri fulgi drojdie inactiva
- ulei masline
- suc proaspat de lamaie
- sare, piper

Preparare:

1. Ciupercile taiate se prajesc in putina grasime intr-o tigaie.
2. Se adauga dovlecelul si ardeiul pana se inmoaie
3. Adauga usturoiul taiat marunt si mai tine pe foc cateva minute.
4. Adauga spanacul, sare si piper.
5. La final adauga pastele fierte in prealabil si presara alune si verdeata in farfurie
6. (Optional) Sosul: Susanul se macina cu rasnita de cafea si se mixeaza cu restul ingredientelor pana iese o pasta de consistenta dorita.






Niciun comentariu: