14 dec. 2017

Prajitura cu nuca si gem

Ingrediente:

Foaia: 
- 250-300 g faina
- 1 pachet unt
- 80-100g zahar
- 1 ou
- 1 praf copt
- un pic drojdie + putin lapte cald
- iarut/smantana 

Umplutura:
- 8 oua
- 200g zahar
- 350 g nuca macinata


Preparare:
1. Faina + unt se amesteca bine.
2. Adauga pe rand zahar, ou, praf copt, drojdia cu lapte.
3. Se framanta cu iaurt si/sau smantana
4. Se face foaie si se pune in tava cu hartie de copt.





5. Se unge cu un strat de gem acrisor
6. 8 albusuri batute spuma cu 200g zahar peste care se adauga galbenusurile amestecate cu nuca macinata.
7. umplutura se pune peste stratul de gem
8. Se coace
9. se decoreaza cu glazura de ciocolata sau se stropeste cu rom. (sau nimic... )



Niciun comentariu: