13 apr. 2018

(CARTI pentru copii) - Seria cu Iepurila si UrSoc - Walko (+3 ani)


Avem 4 carti din seria cu Iepurila si UrSoc. Sunt superbe toate, desenate foarte fain, amuzante.

Personajele principale: un iepure curajos, numit si Rila-CavaleRila si ursul alintat UrSoc. Patanii haioase, calatorii deosebite si aventuri si "lectii" moralizatoare.

Hotul din Poiana Iepurasilor  - un hot a furat proviziile unui iepuras din Poana Iepurasilor. Din pacate hotul revine in fiecare seara si mai goleste cate-o camara. Iepurila si UrSoc sunt decisi sa il prinda. Pun capcane, pun vecini de straja, dar hotul scapa de toate pana cand Iepurila si UrSoc se decid sa stea chiar ei de paza.

O aterizare cu peripetii  - UrSoc si Iepurila vad un balon care se prabuseste pe munte. Se hotarasc sa mearga sa ii ajute pe calatori. Pilotul balonului se dovedeste a fi un urs koala(cred, asa pare din ilustratii) care e foarte laudaros si mincinos, si se crede foarte viteaz, dar de fapt e un fricos care se sperie pana si de un porc de apa.

Comoara de la capatul curcubeului - Iepurila stia ca acolo unde se termina curcubeul se afla o comoara. Cand dupa o ploaie apare curcubeul, cei doi se hotarasc sa plece in cautarea comorii de la capatul ei. Traverseaza lacul cu barca si se pun pe sapat. Nu gasesc nici o comoara, raman blocati pe insula, pentru ca barca lor dispare, dar gasesc un papagal cu care se imprietenesc si care ii ajuta sa se intoarca acasa.

Pe urmele lui Dolofantel - Iepurila cade intr-o groapa. Isi da seama ca niste urme gigantice strabat padurea in lung si lat si atunci impreuna cu UrSoc pleaca in cautarea monstrului care a lasat acele urme.

Si o caut pe cea de-a cincea: Talismanul buclucas

Niciun comentariu: