16 mai 2018

(CARTI pentru copii) Flora Iute ca Sageata - de Elena Livanios (+4 ani)

 

Amandoua cartile sunt faine. Totusi prima a prins mai bine la copii tinand cont ca e vorba de salvarea animalelor magice. Sunt haioase, au ilustratii putine dar placute. 

Taina din Padurea Vrajita

De data asta suntem in tinutul vrajitoarelor in care toti vrajitorii au nume legate de plante (Flora, Anemona - mama Florei, Tudus Merula, Calendula etc ) si totul e vrajit: orasul se numeste Orasul Trandafirilor Vrajiti, padurea de langa e Padurea Vrajita, aici traiesc zanisoare si animale magice (corbi vorbitori, dragoni care scuipa apa etc) care le fac viata mai usoara vrajitorilor si vrajitoarelor din orasel.

Aici traieste si Flora, fetita vrajitoare, care e cea mai rapida zburatoare pe matura din tot orasul. Ea iubeste animalele si impreuna cu prietenii ei vor salva in secret animalele magice din mainile crudului Turdus Merula, care le chinuia. Mici vrajitori vor ascunde animalele in Padurea Vrajita. Din pacate nu toate planurile Florei reusesc si Turdus le pune piedici.


Cumplitele vrajitoare ale vremii

Acelasi loc: Oraselul Trandafirilor Vrajiti, aceleasi personaje. Doar ca acum peste oras se abate o vreme ciudata, intr-o parte e soare, intr-o parte e inghet, apoi furtuni care spulbera cuiburile zanisoarelor in padurea de mesteceni. Flora se gandeste ca doar vrajitoarele vremii pot fi de vina pentru haosul acesta, dar nu intelege nici de ce se razbuna pe oras si vrajitorii din el si nici cum ar putea sa fie oprite.



Alta carte faina cu vrajitoare (vezi si Mica Vrajitoare).

Niciun comentariu: